Deelnemen aan Zonnepark Hooibroeken

Datum en tijd: 1 januari 2023 - 31 december 2023, 00:00 - 23:59

Energiek Heusden gaat een zonnepark ontwikkelen dat voor minimaal 50% in handen komt
van de Heusdense gemeenschap. 
Op 6 april 2021 heeft de gemeente Heusden de locatie Polderweg 1 in Oudheusden aangewezen als locatie voor een groot zonnepark.
Daarna zijn ontwikkelaar Sunvest en Energiek Heusden aan de slag gegaan om met de gemeente en alle betrokken partijen te praten over de inhoud en de landschappelijke inpassing van  het park. Ook werden, vanwege de corona-lockdown digitale, publieksavonden georganiseerd. Inmiddels zijn alle afspraken met partijen vastgelegd in overeenkomsten. Ook de SDE-subsidie, de netaansluiting en de vergunningen zijn onherroepelijk geworden.

Op dit moment wordt er hard gewerkt aan de bankfinanciering, de engineering en de aanbesteding. En aan een model waarmee inwoners en bedrijven financieel kunnen deelnemen aan het project. Zodat de inkomsten ook voor een belangrijk deel in de lokale gemeenschap blijven. Naar verwachting kan het het zonnepark in de loop van 2024 in gebruik worden genomen.
Help je ook mee aan een lokale, duurzame energievoorziening voor onze gemeente?
Je kunt nu al kenbaar maken dat je belangstelling hebt om financieel in het project deel te nemen. Simpelweg door onderstaand formulier in te vullen: geheel vrijblijvend en zonder enige verplichting. Zodra alle details bekend zijn nemen we nader contact met je op.

Interesse financiële deelname Zonnepark Hooibroeken

"Verplicht" geeft vereiste velden aan

Deel op social media